Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate Chip Cookie Dough Cheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En kollega bjöd på denna och jag bara dog.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tillagning: Smörj en form, gärna 20x20, lagg i bakplåtspapper och smöra även detta. Börja med botten, smula sönder kexen noga, smält smöret och blanda. Låt svalna en stund och blanda i den hackade chokladen. Lägg i formen så jämt du kan, grädda på 175 grader i 6 minuter. Låt svalna. Gör kakdegen! Vispa rumsvarmt smör med farin och strösocker, salt och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och blanda ner mjölet och när smeten är slät, blanda i den hackade chokladen.
  2. Vispa nu ihop fyllningen i en annan skål. Börja med ost och socker, ha sedan i ägget och vaniljsockret. Klart!
  3. Smeta ut fyllningen över digestivebotten, sen smula över kakdegen. In i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt den sedan svalna minst nån timme. Smakar bäst kylskåpskall!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.