- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En kollega bjöd på denna och jag bara dog.
Instruktioner
- Tillagning:
Smörj en form, gärna 20x20, lagg i bakplåtspapper och smöra även detta.
Börja med botten, smula sönder kexen noga, smält smöret och blanda. Låt svalna en stund och blanda i den hackade chokladen. Lägg i formen så jämt du kan, grädda på 175 grader i 6 minuter. Låt svalna.
Gör kakdegen! Vispa rumsvarmt smör med farin och strösocker, salt och vaniljsocker. Sänk hastigheten på vispen och blanda ner mjölet och när smeten är slät, blanda i den hackade chokladen.
- Vispa nu ihop fyllningen i en annan skål. Börja med ost och socker, ha sedan i ägget och vaniljsockret. Klart!
- Smeta ut fyllningen över digestivebotten, sen smula över kakdegen. In i ugnen, 175 grader i 35 minuter. Låt den sedan svalna minst nån timme. Smakar bäst kylskåpskall!
Publicerat den
11 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar