Lite tidskrävande men god
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Rör ihop mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt i en bunke.
Ta en annan bunke tillsätt smör, farin och råsocker vispa poröst och vitt.
Rör i ägg och äggulorna i smörkrämen.
Kör växelvis med mjölblandningen och grädden i smörblandningen.
Vänd sist ner chokladen.
- RIta upp på bakplåtspapper 20 cm i dm, 5 st.
Ta ca 2,5 dl smet på cirkeln som du har ritat och platta ut och grädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
Ta ut den och jämna till kanterna och in i ugnen igen ca 8-10 min till.
Ha degen i kylen mellan varje gräddning, upprepa tills du har fem stora kakor.
Låt kakorna svalna på galler med bakpapper tills dem är kalla.
- Fyllning 1:
Mixa färskosten, florsocker, vaniljsocker och citronsaft och tillsätt det smälta smöret under vispning med elvisp.
Vispa tills det blir fluffigt.
- Fyllning 2:
Rör florsocker, osten med vaniljsocker krämigt.
Vänd försiktigt ner bären.
Fyllningarna kan stå kallt tills allt är klart och bre på.
Stryk fyllningarna på kakorna.
Ställ tårtan kallt i kylen över natten.
- Kan byta ut en av fyllningarna till hårt vispad grädde.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
denna verkar god...