- Serverar: 20 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Efter mycket provande har jag äntligen hittat det perfekta receptet på härligt spröda , sega och fantastiska American chocolate chip cookies!
Instruktioner
- Smält smöret. Vispa ihop ägg, socker och farin. Tillsätt smöret och vispa ihop tills det har gått in ordentligt i smeten. Blanda mjöl, bikarbonat, kakao, salt och vaniljsocker i en separat bunke. Vänd ner i äggsmeten och vispa med elvisp tills en fin deg/smet har bildats. Hacka den mörka chokladen.
- Hacka valnötter grovt och lägg i en gryta. Tillsätt 0,75 dl socker och värm på medelvärme tills sockret har smält. OBS! Var med och rör hela tiden, eftersom att det lätt bränns.
- Blanda ner hackad choklad och de kanderade nötterna i degen. Det är lättast att använda händerna för att riktigt få in det i degen.
- Klicka ut degen i runda bollar på en plåt och tryck ut dem lite grann. Lägg inte kakorna för tätt eftersom att de flyter ut. Grädda i ugnen 9-12 minuter på 175°C.
Låt kakorna svalna en stund på plåten innan du flyttar dem, eftersom att de annars lätt går sönder.
- Njut med en kopp kaffe eller ett glas kall saft, eller varför inte servera som dessert.
Publicerat den
7 april 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda kakor! Hade Marabous mjölkchoklad med jordgubb och inga nötter istället viket var lyckat!