Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate cream pie

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Makalöst god paj med härlig chokladfyllning som passar fint ihop med den fluffiga grädden och den knapriga bottnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryt kakorna (med fyllning i) i mindre bitar och mixa dem till fina smulor i en mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt det svalna.
  3. Fyllning: Hacka chokladen. Vispa socker, maizena och salt i en kastrull. Vispa ihop äggulor och mjölk i en skål och rör ner det i kastrullen med sockerblandningen. Värm på medelvärme under omrörning (gärna med en ballongvisp) tills smeten tjocknar. Den ska bli ungefär som bearnaisesås i konsistensen. Se till att röra hela tiden, och låt inte krämen koka, så slipper du äggbitar i smeten. Detta kan ta 10-15 minuter.
  4. Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad, smör och vanilj och rör tills smeten är slät. Låt fyllningen svalna i 40-50 minuter i rumstemperatur. Rör om då och då. Häll fyllningen i pajskalet och ställ in det i kylen i minst 6 timmar eller över natten, lätt övertäckt.
  5. Vispa grädden och bred ut den över chokladsmeten strax innan servering. Pudra med kakao och riv mjölkchoklad över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.