Makalöst god paj med härlig chokladfyllning som passar fint ihop med den fluffiga grädden och den knapriga bottnen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bryt kakorna (med fyllning i) i mindre bitar och mixa dem till fina smulor i en mixer eller matberedare. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt det svalna.
- Fyllning:
Hacka chokladen. Vispa socker, maizena och salt i en kastrull. Vispa ihop äggulor och mjölk i en skål och rör ner det i kastrullen med sockerblandningen. Värm på medelvärme under omrörning (gärna med en ballongvisp) tills smeten tjocknar. Den ska bli ungefär som bearnaisesås i konsistensen. Se till att röra hela tiden, och låt inte krämen koka, så slipper du äggbitar i smeten. Detta kan ta 10-15 minuter.
- Ta av kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad, smör och vanilj och rör tills smeten är slät. Låt fyllningen svalna i 40-50 minuter i rumstemperatur. Rör om då och då. Häll fyllningen i pajskalet och ställ in det i kylen i minst 6 timmar eller över natten, lätt övertäckt.
- Vispa grädden och bred ut den över chokladsmeten strax innan servering. Pudra med kakao och riv mjölkchoklad över.
Publicerat den
7 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar