Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate Cupcakes med DDL Frosting

(9 kommentarer)  
Chocolate Cupcakes med DDL Frosting Chocolate Cupcakes med DDL Frosting
Skriv ut

Martha Stewarts 'One-Bowl' Chocolate Cupcakes med DDL Frosting Detta recept är Martha Stewarts kända choklad cupcakes som man fixar med endast 1 skål/bunke, alltså väldigt enkla! Otroligt mjuka, smakrika och chokladiga (åt mörk choklad hållet) skulle jag beskriva dem som. DDL är förkortning på Dulce de Leche

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min). Fyll sedan formarna till 1/3 (lägg märke till det, inte 3/4 som det vanligtvis brukar vara) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.
  3. Frosting: Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt. Spritsa eller bre slutligen frostingen över cupcaken!
  4. Efter ett par timmar (ca 5-6) så förlorade frostingen lite utav den underbara smaken, så jag skulle rekommendera att inte vänta så länge! Eftersom cupcaken smakade mörk choklad och frostingen var väldigt söt så passar dessa två otroligt bra ihop!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • cerise 7 mars 2009

    Älskar Cupcakes

  • cerise 7 mars 2009

    Älskar Cupcakes

  • havrepuffen 14 mars 2009

    Osäker på vad dulce de leche är, är det kondenserad mjölk?

  • maadalen 23 april 2009

    Dulce de leche får man enklast genom att ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken med någorlunda god marginal. Låt det hela stå och sjuda i 2-3 timmar. Två timmar ger en lite ljusare och rinnigare gegga, tre timmar ger en fast konsistens

  • sophia 9 oktober 2009

    Perfekta, lagom mycket choklad, mysig konsistens, gjorde vanlig frosting. Helt klart bästa cupcakesen hittills!

  • Skrosan 24 januari 2010

    Sååå goda cupcakes. Gjorde med hallonfrosting istället, men det var superjott det med. Can only be Matha Stewats ;)

  • vanillalover 25 november 2010

    UNDERBARA cupcakes!! Inte det minsta torra som de oftast kan vara annars.... (Gjorde dock med vanlig frosting på mina)

  • Makedonka 9 mars 2011

    Alltså ska man koka Dulce de lechen först eller inte?

  • moonbejb 25 augusti 2012

    Alltså, kokar man Dulce de lechen så blir den Manjar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.