Otroligt mjuka, smakrika och chokladiga (åt mörk choklad hållet) skulle jag beskriva dem som.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
Sikta ihop alla torra ingredienser (kakao, mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker och salt) i en stor skål/bunke. Tillsätt äggen, vatten, mjölk, vinäger och olja och vispa lätt tills att allt är väl blandat (ca 3 min).
- Fyll sedan formarna till 1/3 (lägg märke till det, inte 3/4 som det vanligtvis brukar vara) och grädda i ca 15 min, tills en tandpetare som du sticker i mitten kommer ut torr. Är cupcakesen för länge i ugnen blir de lätt torra. Låt svalna.
- Frosting:
Börja med att vispa dulce de leche och grädde på låg hastighet tills de blandats ihop väl, höj sedan hastigheten och vispa fluffigt. Spritsa eller bre slutligen frostingen över cupcaken!
- dulce de leche = koka koncentrerad mjölk`burken i ca 3 timmar
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vad är dulce de leche och vart får man tag på det? :)
Dulce de leche är en latinamerikansk söt mjölkbaserad sås med kola och messmörskaraktär. Såsen framställs vanligen genom att man sjuder en burk med kondenserad mjölk under vatten i flera timmar. I vissa länder finns såsen att köpa färdig
man kan köpa det färdigt på saluhallen ;)