Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chocolate layer cake with milk chocolate frosting

(6 kommentarer)  
Chocolate layer cake with milk chocolate frosting Chocolate layer cake with milk chocolate frosting Chocolate layer cake with milk chocolate frosting
Skriv ut

Jag hade en fika träff hos mig och bestämde mig för att bla baka denna tårta. Den var inte alls svår att göra (bli inte skrämda av alla ingredienser!) och resultatet blev jätte bra. Kakan blev hög och fin (som amerikanska tårtor brukar vara) och frostingen mjuk, krämig och chokladig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24cm dia.). Lägg åt sidan. Sila ihop mjöl kakao bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar? det är för att skapa en luftigare botten som inte blir torr).
  2. Blanda gräddfil och vatten i en liten skål. Vispa smör och båda det bruna och vanilga sockret lätt och fluffigt (ca 4 min). Vispa i ett ägg i taget (vänta tills ägget blandats i väl innan nästa tillsätts). Tillsätt choklad och vanilj, vispa endast tills de blandats i väl.
  3. Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i de torra ingredienserna i tre omgångar, häll i gräddfilen mellan omgångarna (så det blir varannan).
  4. Häll smeten jämnt i formarna och stoppa in i ugnen i 30-35 min, tills tandpetaren kommer ut torr. (Om formarna ej for plats tillsammans i ugnen så är det ingen fara att ena formen väntar ute).
  5. Frosting: Värm mjölk i en kastrull. Vispa ihop äggulor, vetemjöl, salt och 0,5 dl florsocker i en skål. Häll i den varma mjölken försiktigt och vispa samtidigt. Häll tillbaks allt i kastrullen (sänk värmen så det inte bränns) och låt smeten koka (vispa samtidigt). När smeten blivit jätte tjock ta då bort kastullen från spisen och häll över smeten i en skål. Täck skålen med plastfolie och gör små hål på foliet (hindrar det från att bilda ett 'skinn'). Låt svalna i ca 45 min.
  6. TIllsätt restrerande florsocker (2,5 dl) och vaniljen i den tjocka 'smeten' och vispa ihop allt. Vispa i smöret, några bitar i taget till det blir en slät frosting. Och sist men inte minst i med chokladen.
  7. Dela bottnen i mitten (4 delar samanlagt) och fyll varje lager med frosting och avsluta med frosting och valfri dekoration. NJUT!
  8. (Om du vill kan du göra bottnarna dagen innan och täcka med plastfolie (låt stå ute) och frostingen samma dag. Det underlättar.)

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • emmaa95 30 oktober 2008

    hej tina, jag bakar denna choklad tårta till min födelsedag, det verkar låvande men ska man smälta chokladen i bottnarna? Jag behöver svar så fort som bara möjligt men du kanske inte är in loggad. MVH emma

  • Erica1 17 februari 2009

    Denna tårtan var helt enormt god! Gjorde den till min födelsedagsfest och alla som smakade gillade den. Den var inte så svår att göra, trots alla bunkar och skålar. Nästa gång jag gör den så ska jag nog göra halva satsen, eftersom denna blev så hög. Fick inte plats i tårtkupan! =0)

  • mammablengt 30 maj 2009

    Detta måste vara den bästa tårtan någonsin. En kusin frågade vad det skulle bli för tårta på fikat och då jag sa denna tårta ( eftersom hon smakat den en gång förut ) sa hon Hallelujah vad gott! högsta betyg på denna tårta!

  • leolina 27 augusti 2009

    jag undrar oxå om chokladen ska smälta? o hur mycket vaniljpulver ska man ha,msk eller tsk?

  • leolina 20 september 2009

    inte så god som jag hoppats,lite torr blev den oxå!

  • Benghoolm 19 februari 2010

    skulle man smälta chokladen eller och den till tårtbotten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.