Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladéclairer

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här recept har jag provat många gg och den är perfekt! Beskrivning är lite för lång för att jag har skrivit det noggrant. Super gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör Petits-chouxdeg genom att sikta mjölet på ett rent smörpapper. Häll 11/4 dl vatten i en kastrull och lägg i smör, satl och socker. Hetta upp tills vattnet och smöret kokar. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt allt mjöl på en gång. Blanda väl med en träsked. ställ tillbaka kastrullen över värmen och rör tills degen blir till en kula och släpper från kanterna. Lyft av kastrullen och lägg degen i en skål. Vispa äggen lätt i en liten skål. Tillsätt äggen till degen lite i sänder. Rör kraftigt mellan varje gång med träsked eller elvisp. Degen är färdig att användas när den är tjock, slät och blank. Sätt ugnen på 180°C. Smörj en bakplåt med mhukt smör och ställ den i kylskåp tills smöret har stelnat. Lägg petits-chouxdeg i en spritspåse försedd med ett medelstort slätt munstycke. Sprita degen i 8-10 cm långa stränger på plåten. Pensla dem lätt med vispat ägg. Se till att ägget inte rinner ner längs sidorna eftersom det kan göra att petit-chouxdeg inte höjer sig jämnt. Grädda éclairerna i 30-35 min, eller tills de är frasiga och gyllenbruna. Lyft genast av dem från plåten och låt dem kallna på bakgaller.
  2. Gör vaniljkrämen genom att hälla mjölk i en kastrull. lägg i vaniljsocker och koka sakta upp . Vispa äggulor och socker i en skål till en ljus och porös smet. Sikta ner mjölet och majsenan och vispa tills alla ingredienserna är väl blandade. Tillsätt hälften av den kokande mjölken till äggsmeten, vispa kraftigt och häll sedan över blandningen i mjölken som är kvar i kastrullen. Koka upp under omrörning. Lät krämen koka i 1 min. Ta bort den från värmen och bred ut den på en bricka så att den kallnar snabbt. Täck över krämen med smörpapper så att det inte bir skinn på ytan. Låt den kallna helt.
  3. Gör choklad såsen genom att lägga choklad i en liten värmetålig skål. Koka upp grädde och häll över chokladen. Vänta en stund och rör sedan tills chokladen har smält och såsen är alldeles slät.
  4. Skär ett lock på sidan av éclairerna . Lägg den kalla krämen i en skål och vispa den slät, och fyll éclairerna med kräm. Bred försiktigt chokladsåsen på ovansidan av éclairerna med hjälp av en kniv . Låt éclairerna stå i kylskåp tills chokladen har stelnat helt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • berith46 10 december 2007

    mmmm jätte gott

  • Bina209 19 september 2008

    Den här e så himla god. Mummmms =)

  • Redhotchili95 5 augusti 2010

    Jag har provat och de blev jättegoda!! Mmmm

  • cuddly96 19 november 2013

    Beskrivningen är kanon, tack för att du tog dig tid att skriva så utförligt! Dom blev kalasgoda! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.