Lite mäktig kaka som kräver tid att laga till, men den är värd allt besvär om man tycker om arrakssmaken.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och koka vattnet. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner de torra ingredienserna samt sist det smälta smöret och kokande vattnet.
Häll upp i en bakpappersklädd långpanna, grädda ca 40 minuter.
- Gör under tiden smörkrämen, rör/vispa ihop alla ingredienserna, bred över kakan när den kallnat.
- Nu är det dags att ställa kakan i frysen, när den är riktigt kall är det dax att smälta chokladen och blanda i oljan, sen är det lätt att bre chokladen över den kalla kakan.
- Skär upp kakan i fina bitar. Tips! Det går lättare att skära kakan om du värmer kniven i varmt vatten.
Publicerat den
17 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar