Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake botten utan digestivekex

 
Cheesecake botten utan digestivekex Cheesecake botten utan digestivekex
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Jag tycker inte om digestivebotten så jag blev jätteglad när jag hittade ett recept med mjöl och havregryn. Tillsätt lite kakao om du vill ha chokladbotten. Skriver också in receptet på fyllningen som jag gjorde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser, blanda ordentligt och tryck ut degen i en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 1 timme. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader ca 10 min. Ta ut och låt svalna. Sänk temperaturen till 150 grader.
  2. Fyllningen: Vispa ost, kesella, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i micron. Rör ner i ostblandningen. Häll fyllningen över botten. Grädda mitt i ugnen ca 35 min. Fyllningen ska vara lite lös i mitten. Låt kallna, täck med plastfolie och förvara i kylen.
  3. Vid servering garnera med goda bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.