Mördeg som botten och på det en härlig chokladfyllning. Perfekt ihop med färska hallon!
Instruktioner
- Hacka samman alla ingredienser utom ägg i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg.
Tillsätt ägget och blanda snabbt. Plasta in och låt ligga i kylen 45-60 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
Strö ut lite mjöl på bakbordet och kavla ut en platta av degen som täcker botten. Den behöver bara gå upp lite, lite på kanten.
- Chokladfyllning:
Vispa smör, socker och vanilj fluffigt och poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt att vispa det vitt.
Vänd sist ner siktad kakao och blanda väl.
Häll chokladsmeten över botten i långpannan. Bred ut den jämnt.
- Tryck ner hallonen ordentligt i smeten (det går bra med frysta hallon också).
Grädda långt ner i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och botten känns torr.
- Hallonglaze:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
Värm hallonsaften eller purén försiktigt, obs får inte koka. Krama ur gelatinbladen noga och låt dem smälta i den varma saften.
- Garnering:
Pensla den kalla kakan med glazen och låt stelna.
Pensla ev flera gånger.
Kantskär kakan och skär den i jämna, lagom stora bakelsebitar. Dekorera rikligt med färska hallon.
Publicerat den
25 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar