Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonbakelse med choklad och hallonglaze

 
  • Serverar: 30-35 portioner
Skriv ut

Mördeg som botten och på det en härlig chokladfyllning. Perfekt ihop med färska hallon!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman alla ingredienser utom ägg i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tillsätt ägget och blanda snabbt. Plasta in och låt ligga i kylen 45-60 minuter.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klä en långpanna ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Strö ut lite mjöl på bakbordet och kavla ut en platta av degen som täcker botten. Den behöver bara gå upp lite, lite på kanten.
  4. Chokladfyllning: Vispa smör, socker och vanilj fluffigt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget och fortsätt att vispa det vitt. Vänd sist ner siktad kakao och blanda väl. Häll chokladsmeten över botten i långpannan. Bred ut den jämnt.
  5. Tryck ner hallonen ordentligt i smeten (det går bra med frysta hallon också). Grädda långt ner i ugnen 30-40 minuter tills fyllningen stannat och botten känns torr.
  6. Hallonglaze: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Värm hallonsaften eller purén försiktigt, obs får inte koka. Krama ur gelatinbladen noga och låt dem smälta i den varma saften.
  7. Garnering: Pensla den kalla kakan med glazen och låt stelna. Pensla ev flera gånger. Kantskär kakan och skär den i jämna, lagom stora bakelsebitar. Dekorera rikligt med färska hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.