Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Amerikansk peanut butter chocolate chip cookie

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En suveränt god jordnötssmörs/choklad kaka, ett riktigt amerikanskt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör och jordnötssmör i en stor skål. Tillsätt socker och farin socker och blanda tills det blir krämigt, en elvisp funkar alldeles utmärkt till detta. Tillsätt ett ägg i taget och vispa väl.
  2. Tillsätt i en separat skål mjöl, bikarbonat/bakpulver och salt.
  3. Blanda nu samman allt i en skål och tillsätt chokladen allra sist. Klicka ut smeten på en form med bakplåtspapper. Platta ut smeten lite med skeden.
  4. Vill du ha stora kakor, ta då en stor klick från en matsked, mindre hälften av det. Man får ca 40 st småkakor och gör man större blir det ca 20 st.
  5. Grädda i 175° i ca 10-15 minuter.
  6. Vill man att kakan skall bli lite småseg, ta då ut den innan den hinner bli gyllenbrun på toppen. Vill du ha en knaprig kaka låt den grädda längre.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • orange 9 februari 2009

    Mums

  • annica99 14 februari 2009

    Otroligt goda mycket uppskattad kaka både av stora så som små. Fick väldigt många kakor fler än 40. Flöt inte ut så mycket så man kunde lägga de rätt tätt på plåten

  • tankgirlie 4 mars 2009

    Kanongoda och väldigt uppskattade av alla jag bjudit dom på, men trots att mina kakor blev väldigt stora blev det långt över 20 stycken, förmodligen snarare 40 riktigt stora kakor

  • Amodigh 17 oktober 2011

    Kanongoda! Vänner och familj uppskattade verkligen dessa. Godast om kakorna är sega och varma, med ett glas mjölk... mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.