Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad cupcake med hallon frosting

(5 kommentarer)  
Skriv ut

Jag har hört att coklad och hallon är jättegott tillsammans flera gånger men aldrig provat på det själv. Så till svägerskan som tog studenten bakade jag detta, mestadels för att hon älskar hallon, och choklad måste väl alla älska? För att få en extra chokladsmak så doppade jag cupcaken i smält marabou choklad!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  4. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna. Om du nu vill kan du doppa dem i smält mjölkchoklad (ca 150 g) och sedan ställa in i kylen (endast några minuter) till chokladen torkat.
  5. Hallon frosting: Vispa grädden hårt, men var försiktigt så det inte blir smör! Tillsätt vaniljsocker och hallon. Spritsa över cupcaken.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • jojaaan 2 januari 2011

    Låter gott. Det ska jag kanske prova någon gång

  • moiizz 13 oktober 2011

    någon som vet hur många det blir????

  • Jennybjorklund 18 oktober 2011

    Jag har tänkt pröva laga dessa till helgen, men förstår inte om jag ska ha den 100g mörka chokladen i muffinsen eller är det den jag ska toppa muffinsen med?

  • oskark01 29 oktober 2012

    Tack för receptet! Det var jättegott! :)

  • EmmasMat 28 november 2012

    Jättegott!! Och väldigt fina blev om :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.