Härligt saftiga chokladcupcakes som med den syrliga limefrostingen blir en utsökt smakupplevelse!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175° och ställ fram en muffinsplåt.
- Vispa ihop mjölken och vinägern i en stor bunke och låt sedan stå i någon minut. Lägg till sockret, oljan och vaniljpulvret och vispa tills det blir skummigt.
- Sikta ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt i en annan bunke. Vispa ner det i två omgångar i mjölkblandningen. Vispa tills det inte finns några stora klumpar kvar.
- Fyll sedan formarna med smeten upp till ungefär hälften och grädda i ugnen, ca 18-20 minuter, prova med en tandpetare, om den inte blir kladdig är kakorna färdiga. Låt dem svalna.
- Lime Frosting:
Vispa margarin och halva mängden florsocker fluffigt. Blanda sedan i resten av florsockret, limejuicen och mjölken. Blanda tills det blir en jämn konsistens.
- När cupcaken har svalnat kan du börja glasera och dekora dem med frostingen.
- Som övrig garnering kan du lägga på en skivad lime eller strö lite strössel över dem.
Publicerat den
30 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det går att använda vanlig mjölk i receptet va? Man brukar ju kunna det.
Hur många blir det?
Toppen! Dessa ska jag testa till kalas i helgen. Både ägg- och mjölkallergikern kommer bli superglada.
Hur många cupcakes blir det? Låter jättemumsigt!
De här har jag bakat flera gånger och de blir kalasgoda! Tack för ett fantastiskt bra recept! Blir lite kladdiga i mitten och lagom fasta runt kanterna, gifter sig gott med limefrostingen! Har blivit favoriten vid många knytkalas!
Är det verkligen 4 msk respektive 1 tsk? Inte 4 respektive 1 teskedar eller 4 respektive 1 matskedar?
Supergoda och relativt enkla att baka! Dock saknar jag hur många det blir i receptet (vilket andra också har påpekat). När jag bakade gjorde jag dem stora som muffins och då blev det 11 st.