Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödbetsmuffins med choklad och frosting

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Fluffiga och färgglada muffins med smarrig frosting. Rödbetorna gör dessa muffins extra saftiga och ger dessutom den naturliga vackra färgen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ muffinsformar på en plåt eller använd en muffinsplåt.
  2. Smält chokladen och hälften av smöret över vattenbad. Låt det svalna. Rör ihop resterande smör med sockret. Tillsätt ägget, vaniljsocker, rårivna rödbetor, den smälta chokladen och mjölken och rör till en jämn smet. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
  3. Fyll muffinsformarna med 3/4 med smeten. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 minuter, känn med en provsticka om de är klara. Låt muffinsen svalna lite på plåten och låt dem svalna helt på ett galler.
  4. Vispa samman färskost och smör till en slät smet. Tillsätt florsockret och rör till en jämn och fin frosting. Spritsa frostingen på muffinsen. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.