Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunillas kladdkaka med glasyr av after eight

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 16-20 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket enkel kladdkaka som görs i långpanna. Själv så styckfryser jag bitarna ,då är det bara att ta fram så många man vill ha åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ägg och socker. Smält smöret och tag av kastrullen och bryt ned chokladen i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna. Blanda nu alltsammans och häll i en liten långpanna på 20x30cm som är klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter (i min ugn är det perfekt med 25 minuter) du får prova dig fram. Kakan ska fortfarande vara en aning kladdig. Ta ut kakan och lägg de tjugo mintchokladbitarna ovanpå, så de smälter. Hjälp till att bre lite med en smörkniv. Ställ in i kylskåp i ett par timmar så att allting stelnar. Skär i sexton till tjugo rutor .Pudra gärna lite florsocker över. Servera med vispad grädde......

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingeborg56 17 december 2010

    Supergod kaka men delade i mindre bitar! Delade varje rekomenderad bit i fyra bitar (trianglar) Och vips hade jag en gokaka till kaffet.

  • nordan71 17 september 2011

    Mums! Gott och lätta att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.