- Serverar: 14 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Dessa muffinsarna tycker jag ser så smaskiga ut ... Bara att titta på dem får det ju att vattnas i munnen!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker. Smält smöret och häll i sockerblandningen. Häll i mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver, potatismjöl, vaniljsocker och kakao i en egen bunke och blanda sedan detta i smeten.
- Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten.
Sätt muffinsformar av papper i en muffinsform av aluminium. Fyll upp till ¾ med smet. Grädda i ugnen på 225°C i ca 18 minuter.
- Glasyren: Smält smöret och låt svalna. Blanda cream cheese med vaniljsocker. Rör ner smöret.
Tillsätt florsockret och rör till en jämn kräm.
Blanda ner karamellfärg och låt sedan glasyren stå i kylen en liten stund.
- Tag ut muffinsen ur aluminiumformen och låt dem svalna. Bred eller spritsa glasyren på muffinsen och dekorera med strössel.
- Det kommer att bli glasyr över om du bara gör en sats muffins, så gör dubbelt så många muffins eller halvera satsen med glasyren.
Publicerat den
11 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Asså.. vad betyder pkt? ska det lixom vara ett helt paket florsocker? : ooo eller är jag dum?