Sätt ugnen på 175°C.
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen.
Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner det i smeten. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
Lägg tårtan på ett fat och bred över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna, eller häll på krämen på kakan medan den är kvar i formen och låt stelna. (Låter man sen kakan stå i kylen ett dygn så blir kolatoppingen mer som fudge, gott vilket som!)
Garnera med exotiska frukter.
Servera med vispadgrädde.
Hej! Jag undrar bara om det skall vara 3dl grädde i kolakrämen, eller är det 3dl vispad grädde som tillbehör, du menar? Den låter supergod!