Supergoda, nyttiga (innehåller fullkornsvetemjöl) och lättsockrade chokladkakor med bitar av sockerfri choklad!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Diabetiker kan inte använda vanligt socker , utom i jäsdegar , där jästen äter upp sockret
Hej! Nu är det bara så att man som diabetiker visst KAN äta vanligt socker, skillnaden är att man inte har något insulin som hjälper sockret att komma in i cellerna. Därför måste man tillsätta det här insulinet till sin kropp, vilket man gör med hjälp av sprutor. Detta vet jag relativt mycket om, eftersom jag själv är diabetiker. Sötningsmedel är sämre för kroppen än vad vanligt socker är (i små mängder då förstås) och cookiesarna innehöll inte MYCKET socker, eller hur? Har du någon annan åsikt får du jättegärna framföra det, men du bör veta vad du pratar om isåfall!
Det går utmärkt att ersätta det vanliga sockret med motsvarande mängd fruktsocker. Som vanligt så får man vakta lite extra vid själva gräddningen. Kalorimässigt blir det samma men den ev. blodsockertoppen planar liet bättre.
Dessa blev riktigt goda även för oss som inte är diabetiker och vana att äta sötebröd. inte en full 5 för min smak, men ändå helt ok för den lilla mängd socker det var i dem. Gjorde dem i julklapp till svärmor som har diabetes.
Mycket bra även för er som ej är "söta" För oss Diabetiker ngt att unna sig i juletider