Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fudge med vit choklad

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Enkelt, snabbt och oemotståndligt. Lätt sätt att imponera på släkten i jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädden, sockret och smöret i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp till 116-117 grader med hjälp av en termometer. OBS! Blir värmen för hög, så blir fudgen hård och smulig, kokar du däremot inte tillräckligt, så blir den seg och klibbig. Testa dig fram, men använd 116-117 grader som ett riktmärke. Dela under tiden upp chokladen i mindre bitar.
  2. När du nått gradantalet, tag av kastrullen och lägg i chokladen. Blanda försiktigt tills chokladen smält. Häll sedan allt i en form, ca 15x10 cm, och ställ att svalna.
  3. Skär upp i bitar när den svalnat.
  4. Tips: byt ut den vita chokladen mot mjölkchoklad eller mörk choklad. Funkar precis lika bra. Tillsätt smaksättning efter egen smak. Exempel: honung, lime, citron, mandel m.m. Låt fantasin bestämma!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.