Denna tårta är en fröjd, både för öga och gom! Mörk chokladbotten, vit chokladkräm och en topping av citrongelé. Mums!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Chokladbotten:
Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Rör rumsvarmt smör och socker riktigt pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i den smälta chokladen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord form, 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt kallna.
- Chokladkräm:
Koka upp grädde och 1 dl mjölk i en kastrull. Vispa ihop 1 dl mjölk, äggulor, socker och potatismjöl i en skål och häll den varma blandningen över. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm under omrörning tills blandningen tjocknar. Hacka den vita chokladen och rör ner den i den varma krämen och rör om tills chokladen smält. Låt krämen stelna i kylen ett par timmar.
- Dela kakan i två bottnar. Bred 2/3 av krämen på en botten. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av chokladkrämen ovanpå.
- Citrongelé:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda vatten, florsocker, citronskal och -saft i en skål. Ta upp och smält gelatinbladen i en kastrull. Rör ner gelatinet i citronblandningen. Droppa i hushållsfärg till önskad färg och låt gelén halvstelna.
- Skeda gelén över tårtan. Vispa grädden och spritsa runt om. Garnera med godisägg.
Publicerat den
1 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar