Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fjällbrynttryffel

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nu har jag då läst allt! Messmör i tryfflar? Det låter mycket märkligt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, flytande honung och Fjällbrynt messmör. Rör hela tiden så att messmöret inte bränner fast i botten av kastrullen. Hacka 200 gram ljus choklad och 50 gram mörk choklad av god kvalitet och lägg i en skål, häll över den varma grädden och rör tills all choklad smält. Låt sedan bunken stå i kylen i minst fem timmar.
  2. Smält 100 gram ljus choklad försiktigt i mikrovågsugnen. Tag fram tryffeln ur kylen och gröp ur klickar med en tesked som rullas till bollar och doppas i den smälta chokladen med hjälp av en gaffel. Lägg bollarna på ett smörpapper, garnera med 1-2 flingor salt och låt dem stelna. Förvara tryfflarna svalt.

Kommentarer (1)

  • Amika 4 december 2011

    Den här är SÅ god! Underbar! Och den lilla flingan salt på toppen utgör pricken över i:et! MUMS! En klar femma!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.