Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whiskeytårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Av 2 goda ting Kan med fördel förberedas flera dagar i förväg. Förvaras då tätt försluten i kylskåp i högst tre dagar, går att ha i frysen ett par veckor

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med tårtan: Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i smöret, tillsätt det kalla kaffet.
  2. Vispa äggvitorna fluffiga och tillsätt sockret. Fortsätt att vispa till en styv maräng. Blanda försiktigt ned äggulorna, smörblandningen och till sist mjölet. Blanda inte för länge så att smeten sjunker ihop, den ska vara luftig. Häll smeten i en form med löstagbara kanter (ca 20 cm i diameter).
  3. Baka i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Sätt i kyl i minst 2 timmar och ta sedan försiktigt ut kakan ur ringen.
  4. Så här långt kan du förberea tårtan om du vill servera den vid ett annat tillfälle.
  5. Tryffeln: Hacka chokladen i bitar och lägg i bunke. Koka upp grädde och glukos i en kastrull och häll över chokladen. Blanda tills det är fingervarmt. Tillsätt whiskeyn.
  6. Placera tårtan på ett galler. Häll tryffeln över tårtan, så att den får en slät yta, låt stå och stelna i ca 10-15 minuter och flytta sen över tårtan på ett serveringsfat.
  7. Gräffen: Vispa grädden löst och blanda i whiskeyn. Kyl
  8. Vid servering: Pudra lite kakao ovanpå tårtab och dekorera med fäska bär, kanske även chokladdekorationer du gjort med smält choklad och kult ned.
  9. Serveras med whiskeygrädden och gärna med ett glas god maltwhiskey bredvid.

Kommentarer (2)

  • gow 14 september 2008

    Gillade din tårta starkt men jag tog lite för mycket whiskey tror jag för smaken av whiskey blev lite för stark. men den var jätte god;)

  • CarolinThomsen 21 oktober 2012

    Toppengod! Dock hade jag i rätt så mycket mer whiskey, än vad som står i receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.