Cheese-cake med mörk choklad i botten och vit choklad i fyllningen serveras med hallon och blåbär på toppen. Mums!!!
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
- Mixa kex och choklad i matberedaren med kniven monterad till en smulig massa. Smält smöret och blanda det med kex- och chokladsmulorna.
Kläm gärna fast ett bakplåtpapper i botten på en bakform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Klipp bort överflödigt papper. Tryck ut smulorna i bakformen. Förgrädda i ugnen, ca 5 minuter.
Mixa vit choklad i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt ost, crème fraiche, majsstärkelse, socker, citronskal och vaniljsocker. Blanda samman och häll sedan fyllningen i formen. Grädda på näst nedersta falsen, ca 40 minuter, tills fyllningen har stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll den över fyllningen på den kalla cheescaken. Ställ tillbaka den i kylen. Garnera med blåbär, hallon och citronmeliss vid serveringen.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar