Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon och Vit choklad brownies

(14 kommentarer)  
Skriv ut

Brownien innehåller bara 0,5 dl socker eftersom man får en naturlig sötma från vit chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Täck en fyrkantig (20 cm) form (eller en rund om annat inte finns) med foliepapper och smörj rikligt med smör.
  2. Smält 100 g vitchoklad med smöret i mikro eller över vattenbad tills det smält (var försiktig, vit choklad bränns lätt), ta ut skålen från mikron eller vattenbadet och rör om. Tillsätt resten (100 g) av vit chokladen och rör om tills det smält helt. Lägg åt sidan.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt vit choklad smeten, vaniljsocker och därefter mjöl. Vispa slät. Rör försiktigt i mjölk chokladen. Häll smeten i formen.
  4. Hallonpurée: Pressa hallonen genom en sil (tills bara fröna är kvar i silen) och rör i sockret. Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder .
  5. Grädda brownien i 35 min (INTE EN MINUT LÄNGRE!). Låt svalna.
  6. Servera med grädde eller glass och ringla över lite kvarstående hallonpureé

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • dicotomia 17 oktober 2008

    natgurlig sötma...var kommer sötman i schokladen från om inte socker ? =)

  • lizza 17 oktober 2008

    Åhh dessa ser grymt goda ut måste jag säga..men hur många blir de? Ska göra de imorrn var tanken..

  • Robjoo 24 oktober 2008

    En klar femma från mig...denna kaka kommer jag att göra fler gånger.

  • EowynUndomiel 25 oktober 2008

    Verkar supergoda

  • miramiz 30 oktober 2008

    Otroligt goda... inte så svåra att göra heller... Kanon recept Tack :D

  • sockertopp 6 november 2008

    Ååh de var supergoda!! Tack för receptet! :-D

  • Ariel 15 november 2008

    Tack för receptet! Jättegoda rutor, men kanske lite för torra i min smak. Kanske det blev för lång tid i ugnen.

  • fajnifer 20 maj 2009

    det låter hur gott som helst!

  • ninacamilla 24 juli 2009

    Smaken är god, men kakan är för torr för min smak, hade ändå den inne 30 minuter istället för 35, kanske att jag försöker mig på den igen och tar ännu kortare tid, för som sagt - smaken är god!

  • lollol 6 april 2010

    Smaskens!

  • Tutish 19 november 2010

    fidrigt!!! det far det färsta jag aldrig nånsin smakat... att man ens får lägga ut sådana recept... //rekryt 365 ps. jag tror dom är fäldigt hvörträffliga:) )ds. hoppasdufårenbradaglägggärnautmerrecept!!!!!!!!

  • Grogg66 14 februari 2012

    Denna blev uppskattad av både man och barn. Synd bara att jag är på diet just nu annars är vit choklad min favorit, men vi sparar receptet så jag kan prova den vid ett senare tillfälle.

  • vanna 23 mars 2012

    kakan var hur gott som helst...Tips: lägg alu-folie när du tar ut den ur ugnen och låt det stå så i c:a halv timme. Den blir mjukare. Tack för receptet ;)

  • Naowarat 14 november 2012

    Tack för receptet och tack för bra tips!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.