Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- & jordnötsrutor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept. En riktig höjdare för den som älskar choklad och jordnötter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda jordnötssmör, ljus sirap, flytande honung, kakaopulver och muscovadosocker i en stor gryta. Koka upp blandningen på medelhögvärme. Minska värmen til låg och tillsätt marshmallowsen. Rör om tills allt har smält ihop och är smidig.
  2. Flytta grytan från värmen och rör i vaniljextrakt, jordnötter och puffat ris. (Det står inget i recept om jordnötterna ska vara saltade el ej. Jag har använt osaltade rostade jordnötter.)
  3. Tryck ut bottenblandningen i en liten smord långpanna, 20 x 20 cm. Smält chokladen och smöret till toppingen i vattenbad. Bred chokladtoppingen på bottenblandningen. Ställ in formen i kylskåpet.
  4. Då chokladtoppingen har stelnat, skär upp kakan i rutor. Rutorna ska serveras kalla.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mini08 5 oktober 2009

    Jag läste tyvärr inte receptet i sin helhet innan jag började och missade att detta inte var något man bakade av i ugnen och sen kunde frysa för att ta fram på ett kalas. Detta var mer en form av godis än en kaka tycker jag. Jag hade ett för hårt jordnötssmör också så jag fick det aldrig att koka utan var tvungen att avbryta innan allt hade bränt fast. Otroligt mycket puffat ris! Jag hade svårt att få ner det i kastrullen även fast det var en 2-liters. För mig var det för mycket "meck" och för dyra råvaror för att rättfärdiga resultatet. Gott, men otroligt sliskigt så det är inget man äter mer än en liten bit av.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.