Choklad, morot och apelsin. Tre goda kombinationer i en och samma kaka. Kan det bli bättre?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 160 grader.
Smörj och täck en 13x20 cm långsmal brödform med bakplåtspapper.
- Vispa smör och farinsocker pösigt i en skål. Lägg i äggen, ett i taget och vispa väl efter varje. Vispa i finrivet apelsinskal. Rör i smält choklad. Blanda sedan i mjöl växelvis med mjölk och apelsinsaft. Rör till sist i den rivna moroten.
- Häll blandningen i formen. Grädda i 50-55 minuter tills kakan stannat, prova med en sticka. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan du vänder upp den på ett galler att kallna helt.
- Chokladsmörkräm:
Mixa det mjuka smöret i en skål tills det ljusnar i färgen. Sikta florsocker och kakao och blanda i juicen.
- Fördela smörkrämen över den kylda kakan. Dekorera med apelsinskivor och servera eventuellt vispad grädde till.
Publicerat den
6 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar