Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad-, morots- och apelsinkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad, morot och apelsin. Tre goda kombinationer i en och samma kaka. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och täck en 13x20 cm långsmal brödform med bakplåtspapper.
  2. Vispa smör och farinsocker pösigt i en skål. Lägg i äggen, ett i taget och vispa väl efter varje. Vispa i finrivet apelsinskal. Rör i smält choklad. Blanda sedan i mjöl växelvis med mjölk och apelsinsaft. Rör till sist i den rivna moroten.
  3. Häll blandningen i formen. Grädda i 50-55 minuter tills kakan stannat, prova med en sticka. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan du vänder upp den på ett galler att kallna helt.
  4. Chokladsmörkräm: Mixa det mjuka smöret i en skål tills det ljusnar i färgen. Sikta florsocker och kakao och blanda i juicen.
  5. Fördela smörkrämen över den kylda kakan. Dekorera med apelsinskivor och servera eventuellt vispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.