Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsincheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En underbar avslutning på en god middag. Du kan också bjuda cheesecaken till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200°
  2. Krossa kexen fint eller smula sönder dem (går bra i en matberedare). Hacka chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med matfettet. Rör ner chokladblandningen i kexsmulorna.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 5-6 minuter.
  4. Vispa ägg och socker. Tillsätt apelsinjuice, apelsinskal, kesella och creme fraiche. Rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten över den förgräddade kexbottnen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter.
  6. Låt kakan kallna i sin form. Garnera kakan med valfria frukter och bär strax innan den ska avnjutas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • oliviabengtsson 2 mars 2009

    jag tycker att 45-50 minuter var lite för lång tid för den här kakan. chokladen blev lite överbakad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.