Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsinkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad och apelsin är en klassisk kombination. Här får kakan också en julig ton av kanel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 1½ liter.
  2. Vispa smör, strö- och vaniljsocker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa mellan varje. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med grädden. Dela smeten i två delar. Smaksätt den ena med apelsinmarmelad och den andra med kakao och kanel.
  3. Lägg den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten över. Dra med skaftet på en sked i smeten för att blanda den mörka med den ljusa. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Låt den svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.