Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och apelsinlängd

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Hemgjord glass som du garnerar med chokladrosenblad som du gör själv eller köper i välsorterade butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg apelsinskal, äggulor och hälften av sockret i en skål. Vispa vitorna till hårt skum, vispa i resten av sockret, lite i taget.
  2. Vispa ner apelsinsaften i äggsmeten och rör ner allt i marängsmeten. Häll upp i frysform, täck över och frys tills det är hårt.
  3. Blanda choklad och grädde till fyllningen i en kastrull och värm försiktigt tills chokladen smält. Låt kallna.
  4. Ta ut glassen ur frysen och lägg hälften i ett jämnt lager i en avlång bakform. Bred chokladfyllningen över och frys i 20 minuter. Ställ tillbaka resten av glassen i frysen.
  5. När chokladlagret stelnat, lägg på resten av glassen och jämna till ytan. Täck med folie och frys till allt är hårt.
  6. Stjälp upp på serveringsfat och garnera med vispad grädde och chokladrosenblad.
  7. Chokladrosenblad: Mörk choklad passar bästa att använda till chokladdekorationer.
  8. Till chokladrosenblad behövs färska perfekta blad med klart utmärkta ådringar. Skölj och torka dem väl.
  9. Bryt chokladen i små bitar och smält i vattenbad. Se till att det inte kommer vattenånga i chokladen och att den inte blir för het.
  10. Använde en fin pensel och pensla undersidan (den ådrade) på bladen med choklad, se till att bladen blir jämnt täckta ända ut till kanterna.
  11. Låt stå på svalt ställe, inte i kylskåp, då blir chokladen matt. När chokladen är hård, peta loss och dra av bladen. Gör helst flera blad än vad som behövs, de är sköra och går lätt sönder.
  12. Chokladformar: Gör som ovan, men pensla pappersformar med den smälta chokladen. Dra försiktigt av formarna när chokladen steltnat. Jättegott med glass, parfait eller sorbeter.
  13. Chokladrosenblad och andra chokladdekorationer kan förvaras flera veckor i en lufttät burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.