Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och ciderkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Läcker chokladkaka med cider i smeten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och täck två 20 cm formar med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, kakao och bikarbonat i en stor skål. Tillsätt farinsocker, smör och lätt vispade ägg. Använd en elvisp, slå på låg hastighet tills allt är väl blandat, smidigt och krämigt. Blanda försiktigt i cidern.
  3. Häll lika mycket i bägge formarna. Grädda 30-35 minuter tills smeten stannat, prova med en sticka. Låt svalna i formarna i 10 minuter. Lossa kanterna med en smörkniv, ta ut kakorna och låt dem svalna helt på ett galler.
  4. Ganache:
  5. Blanda choklad i bitar och 2 ½ dl grädde i en värmetålig skål. Ställ skålen i sjudande vatten och rör försiktigt till en slät kräm. Kyl tills rumstemperatur.
  6. Vispa resten av grädden riktigt hårt tills det bildas mjuka toppar. Rör i 1/3 av chokladkrämen så att det blir virvlar. Spara resten av chokladkrämen.
  7. Placera en av kakorna på ett serveringsfat. Täck över med gräddblandningen (det ska vara rikligt) Lägg sedan försiktigt på den andra kakan. Ringla över chokladkrämen (värm på nytt om den blivit för tjock). Dekorera tårtan med chokladflis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.