Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och fruktkaka

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Choklad och frukt slår aldrig fel. MUMS!

Ingredienser

Instruktioner

Det här behövs till en rund kransform, ca 1 1/2 liter: Ugn: 175º 1. Smörj och bröa en rund kransform, ca 1 1/2 liter. Rör samman mjukt smör med farinsocker och strösocker. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning. 2. Blanda hackad choklad, tropical trio, kryddor, rivet apelsinskal, vetemjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i äggsme-ten tillsammans med pressad apelsinsaft. 3. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt kakan vila 10 minuter innan den stjälps upp. Låt kakan kallna under bakduk på galler. Sikta florsocker över kakan innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.