Goda cupcakes med mycket olika smaknyanser.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, och kakao. Rör om och blanda väl. Hacka chokladen och tillsätt den.
- Vispa ihop ägg, mjölk och smöret i ca 1 minut. Rör ner ägg vispen i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformarna.
- Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen, små muffins ca 15 min.
- Tips: grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen!
- Om men vill kan man ta och gröpa ur ett litet hål i varje muffins och sedan fylla hållet med notella, notkräm eller nougat.
- Glasyr:
Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret.
Rör blandningen slät. Tina hallonen och mosa dem med en gaffel, Tillsätt hallonen och blanda väl.
ta ca en tsk på varje muffins.
- Toppning
Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret.
Rör blandningen slät.
Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.
Publicerat den
15 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar