Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och halloncupcakes

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Goda cupcakes med mycket olika smaknyanser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, och kakao. Rör om och blanda väl. Hacka chokladen och tillsätt den.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och smöret i ca 1 minut. Rör ner ägg vispen i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela i muffinsformarna.
  4. Grädda i 15-20 min i mitten av ugnen, små muffins ca 15 min.
  5. Tips: grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen!
  6. Om men vill kan man ta och gröpa ur ett litet hål i varje muffins och sedan fylla hållet med notella, notkräm eller nougat.
  7. Glasyr: Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tina hallonen och mosa dem med en gaffel, Tillsätt hallonen och blanda väl. ta ca en tsk på varje muffins.
  8. Toppning Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.