Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och hallonfrestelse med marängtopp

 
Skriv ut

Recept från Hembakat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden i en kastrull. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Rör i äggula, vaniljsocker och smör. Häll upp chokladkrämen i fina små glas. Låt den stelna i kylen i minst 1 timme.
  2. Hallonmousse: Lägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker riktigt luftigt i en annan skål. Mosa hallonen. Koka upp honung och vatten i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och smält ner gelatinet i vätskan. Blanda ner hallonmoset. Tillsätt ägguleblandningen och till sist den vispade grädden. Häll upp moussen i glasen, ovanpå chokladen. Ställ kallt i minst 2 timmar.
  3. Maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum i en bunke. Koka upp socker och vatten i en kastrull till 122 grader. Häll i en tunn stråle av sockerlagen i bunken med äggvitorna samtidigt som du vispar med elvispens maxhastighet. Vispa tills marängen är ljummen, ca 35 grader. Spritsa eller klicka ut marängen ovanpå hallonmoussen. Så här långt kan du förbereda dagen innan. När desserterna ska serveras bränner du av dem med en gasbrännare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.