En härlig paj späckad med nötter i en seg kolafyllning med choklad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg den kallt en stund.
- Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck kanten på pajdegen med aluminiumfolie så att den inte glider ner.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 5 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
- Fyllning:
Vispa ägg, socker, sirap och vaniljsocker pösigt. Smält chokladen över vattenbad och blanda ner den i äggsmeten. Skiva ner smöret i tunna skivor och rör ner de hackade nötterna. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Garnera pajen med några lingon och servera gärna lättvispad grädde till.
Publicerat den
20 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar