Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kolapaj med nötter

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

En härlig paj späckad med nötter i en seg kolafyllning med choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen. Lägg den kallt en stund.
  3. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Täck kanten på pajdegen med aluminiumfolie så att den inte glider ner.
  4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 5 minuter. Sänk sedan ugnsvärmen till 175 grader.
  5. Fyllning: Vispa ägg, socker, sirap och vaniljsocker pösigt. Smält chokladen över vattenbad och blanda ner den i äggsmeten. Skiva ner smöret i tunna skivor och rör ner de hackade nötterna. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  6. Garnera pajen med några lingon och servera gärna lättvispad grädde till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.