En syrlig lingon/blåbärspaj med en botten av choklad som serveras med chokladgrädde. Det blir väldigt gott med kolasås till också.
Instruktioner
- Mixa smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt äggulorna och kör till en smidig deg. Häll i florsocker, kakao och salt och låt allt blandas väl. Låt degen stå övertäckt i kylen i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Klä en pajform som är ca 18 cm i diameter med degen. Rör ihop de frysta bären. Tillsätt socker, potatismjöl och finrivet citronskal. Fyll pajskalet, se till att blandningen fördelas jämnt.
- Grädda pajen i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Servera pajen med grädde som du blandat med riven choklad. Servera eventuellt med lite kolasås också.
Publicerat den
9 maj 2013
Skriv kommentar