Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och marängtårta med hallon och mintchokladgrädde

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Baka en festlig, läcker tårta i långpanna med en saftig chokladbotten, frasig maräng, After Eight-grädde och hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop bakpulver, kakao och vetemjöl och rör ner det tillsammans med mjölken i äggsmeten. Rör det till en slät smet. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda bottnen mitt i ugnen i 13-15 minuter. Låt den kallna på plåten.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150 grader.
  4. Marängbotten: Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa en stund till. Bred ut marängsmeten på en plåt, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över den grovhackade sötmandeln. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 35 minuter. Låt den kallna på plåten.
  5. Fyllning: Tina hallonen och mosa dem med sockret. Drag bort pappret från chokladbottnen och marängbottnen. Lägg chokladbottnen på en stor bricka. Bred ut hallonen ovanpå.
  6. Mintchokladgrädde: Vispa grädden fluffig. Spritsa gräddtoppar runt hela kanten på chokladbottnen med ca 1/4 av grädden. Dela 10 av After Eight-plattorna i fyra delar. Tryck in en bit mellan varje gräddtopp. Skär resten av After Eight-plattorna i små bitar och blanda ner dem i grädden. Bred ut mintchokladgrädden innanför de spritsade gräddtopparna. Lägg på marängbottnen.
  7. Garnering: Vispa grädden och spritsa ca 20 toppar på tårtan. Sätt ett hallon i varje topp. Pudra florsocker över hallonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.