Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och moccatårta med valnötter

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gör succé med en riktigt smaskig chokladtårta fylld med kaffefrosting och med en god chokladglasyr som smälter i munnen. Den här tårtan kan du med fördel göra en dag före kalaset. Det behövs två av dessa bottnar till en hög tårta. Om du har två formar som är ca 20 cm i diameter så kan du göra en dubbel sats av smeten och grädda båda samtidigt. Gör annars en sats åt gången.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj formen och mjöla lätt.
  2. Botten: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Vispa ihop ägg, mjölk och matolja. Vispa ner de torra ingredienserna i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 35-40 minuter. Låt kakan vila några minuter i formen. Vänd sedan upp kakan på ett fat. Gör ytterligare en botten, om du inte gjort två på en gång.
  3. Kaffefrosting: Vispa ihop alla ingredienser till en slät frosting.
  4. Chokladglasyr: Hacka och smält chokladen, låt den svalna något tills den är 34-35 grader. Vispa upp smör och florsocker. Vispa i chokladen. Fyll upp en spritspåse och lägg in i kylen en liten stund.
  5. Montering: Dela bottnarna i två bottnar vardera. Bred ut kaffefrostingen mellan och lägg ihop bottnarna. Lättast är det om man spritsar ut frostingen tunt på varje botten och sedan breder ut den. Bred ut chokladglasyren över tårtan och garnera med fikon, valnötter och kakaonibs eller hackad choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.