Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och nougattårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Imponera på gästerna med en marmorerad choklad- och nougattårta med chokladtryffelglasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i mikron eller i ett vattenbad. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner chokladblandningen i äggsmeten och vänd i vetemjöl. Häll upp smeten i en smord och lätt mjölad springform, 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  3. Glasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills all choklad har smält. Dra av från plattan. Vispa i smöret. Smält nougaten i ett varmt vattenbad.
  4. Häll på chokladglasyren och nougaten på kakan. Dra ut glasyren och nougaten med baksidan av en gaffel tills ytan blir marmorerad. Låt glasyren stelna, om du vill kan du sätta in kakan i kylen tills glasyren stelnat.
  5. Servera kakan med en klick lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.