Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och romcupcakes med glasyr

 
Skriv ut

Vuxna smaker men barnsligt gott. Med eller utan glasyr. Allt efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under vispning. Smält chokladen i vattenbad och tillsätt den i smeten samt grädde och rom. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten.
  2. Fördela smeten i muffinsformar till 2/3 av formen. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med en sticka så att kakorna känns torra inuti. Låt svalna.
  3. Rör ihop ingredienserna till glasyren till en fluffig smet. Tillsätt valfri smaksättning (givetvis kan du även ha den naturell)
  4. Bred smeten över kakorna när de svalnat. Glasyren håller minst 1 vecka i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.