Kakan är fantastiskt god men mäktig, och räcker därför till många.
Instruktioner
- Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter. Sätt ugnen på 150°.
- Kör valnötter, choklad och mjöl i en matberedare en kort stund. Valnötter och choklad ska inte bli för finfördelade.
- Dela äggen och vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt ½ dl av sockret och fortsätt vispa någon minut.
- Rör smöret vitt och pösigt tillsammans med resten av sockret. Rör ner gulorna, en i taget. Tillsätt valnötsblandningen och rör om. Vänd försiktigt ner äggvitorna i kaksmeten.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda mitt i ugnen 50–55 min tills kakan börjar släppa kanten.
- Låt kakan svalna helt. Lägg valnötter på kakan och sikta florsocker över. Garnera med hela jordgubbar.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar