- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Super god tårta som blivit en favorit hos oss. Alla Älskar den stora som små...:-)
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till skum med rena redskap. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning tills marängmassan är styv. Vänd sist ner rice krispen.
- Bred ut smeten i en långpanna grädda ca 1 timme på
150 grader i mitten av ugnen. Låt gärna stå kvar i den avstängda ugnen att eftertorka med luckan på glänt.
- Mät upp äggulor, socker och vispgrädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Ta då genast kastrullen från värmen och tillsätt margarinet i små klickar. Rör om tills margarinet smält och lägg därefter ner chokladen som brutits i mindre bitar. Rör om så att även chokladen smälter och ställ därefter krämen åt sidan att kallna.
- Dela marängbotten till två lika stora bottnar. Bred ut chokladkrämen på den ena botten. Vispa grädden och bred den ovanpå. Lägg på den sista botten.
- Smält blockchokladen i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn och ringla den över tårtan. Det går även lika bra med färdig chokladsås på tub.
Publicerat den
17 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter mumma! Men vad ska man ha för gradantal på ugnen? :)
Tack! 150 grader i mitten av ugnen...
Du har blandat ihop äggvitor och äggulor i ingredienserna. Man förstår ju när man läser vidare, men för säkerhets skull Mvh Ekeberg
Tack! Nu har jag ändrat på äggvitor/gulor så nu ska det vara rätt :-)
Hej Har idag bakat din tårta och den blev supergod inte alls så söt som jag trodde, får högsta betyg av mig kommer absolut att baka den igen. Glad Påsk.
Enkel att baka och jättegod! Toppbetyg från oss :)
Jättegod och enkel att göra
Den här är favorit hos oss, så enkel att göra och gör man dubbel sats får man till många.
Super god! =) Kunde inte sluta äta av den!
Hej! Denna tårta gjorde jag tills igår, då jag hade en tjejträff. Vi sex tjejer kan bara konstatera, att detta var nog något med det godaste vi har ätit i tårtväg. Den var ju också väldigt lätt att göra. Du ska ha ett stort tack för att du delat med dej av detta recept. Ha det gott! Somriga hälsningar Imminn
Kan jag baka bottnarna och frysa in dem?