Sanslöst gott tillsammans med potatisgratängen! Smakerna gifte sig i munnen på oss. Marinaden finns hos Miss Frankling Cooking. Genom att tillaga köttet på låg värme i flera timmar blir det väldigt mört och fint.
Instruktioner
- Kärna ur chilin och koka dem något mjuka i cirka 15 minuter. Mixa slätt med resten av ingredienserna inklusive lite av kokvattnet. Marinera köttet några timmar. Lägg sedan köttet tillsammans med lite av marinaden i en gjutjärnsgryta med lock i 100 grader i cirka 10h. Vänd köttet minst 1 gång. Spara resten av marinaden till nästa måltid.
- Skala potatisarna och skiva tunt med en mandolin 0,5 cm. Varva potatis, ost, timjan och lite flingsalt i skålarna. Häll vispgrädde över och grädda i 200 grader i cirka 30 - 40 minuter. Ta det lugnt med flingsalt, salta hellre vid servering. Osten är salt nog.
Publicerat den
29 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar