Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad, kanel och chilimarinerad högrev med minipotatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sanslöst gott tillsammans med potatisgratängen! Smakerna gifte sig i munnen på oss. Marinaden finns hos Miss Frankling Cooking. Genom att tillaga köttet på låg värme i flera timmar blir det väldigt mört och fint.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kärna ur chilin och koka dem något mjuka i cirka 15 minuter. Mixa slätt med resten av ingredienserna inklusive lite av kokvattnet. Marinera köttet några timmar. Lägg sedan köttet tillsammans med lite av marinaden i en gjutjärnsgryta med lock i 100 grader i cirka 10h. Vänd köttet minst 1 gång. Spara resten av marinaden till nästa måltid.
  2. Skala potatisarna och skiva tunt med en mandolin 0,5 cm. Varva potatis, ost, timjan och lite flingsalt i skålarna. Häll vispgrädde över och grädda i 200 grader i cirka 30 - 40 minuter. Ta det lugnt med flingsalt, salta hellre vid servering. Osten är salt nog.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.