Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad Maräng Paj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Pajen består utav en krossad kakbotten (jag använde Marylands chocolate chips cookies), en choklad fylling som nästan är lite pudding-aktig, och sist en maräng topp. Pajen är mjuk i konsistensen och nästan smälter i munnen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Botten: Lägg kakorna i en påse och krossa dem med en brödkavel. Häll smulorna i en skål och arbeta ihop dem med smöret. Klä en pajform med smuldegen. Lägg åt sidan.
  3. Fyllning: Rör äggulor, socker och majsstärkelse i en stor skål till en slät smet, tillsätt lite av mjölken om det behövs. Hetta upp mjölken tills den nästan kokar, häll sedan lite i taget i äggblandningen och vispa kraftigt. Häll tillbaka fyllningen i kastrullen och värm (vispa hela tiden) tills smeten tjocknar. Tag bort från plattan och vispa ner choklad och häll jämnt över pajskalet.
  4. Maräng: Vispa äggvitorna i en skål till hårt skum. Vispa ner 2/3 av sockret lite i taget tills smeten är blank o stel. Vänd sedan ner restan av sockret och vaniljextrakten i marängen.
  5. Bre marängensmeten över fyllningen och forma ytan med en sked (eller helt slät som jag gjorde). Grädda i ca 30 minuter, eller tills marängen får en guld/gul färg. Pajen serveras varm eller ljummen

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mona88 15 augusti 2008

    Hej 'grill'! Det är jag som är Mona.A och ägaren utav bakpassion.blogg.se som du tagit receptet ifrån... tycker det är superkul, men vill bara att du ska på källa skriva in hela min bloggadress istället för mitt namn, alltså bakpassion.blogg.se (som källa)... Tack så hemskt mycket! MVH/ Mona.A - Bakpassion.blogg.se

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.