Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad mums-mums

(10 kommentarer)  
Choklad mums-mums Choklad mums-mums
Skriv ut

Detta blev himmelskt! Smakar som köpta! Men jag kan inte avgöra exakt hur många det blir, enligt recept ska det bli 20 men jag gjorde dem mindre (ca 60 st) så ha extra rån hemma och mycket choklad!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda strösockret, florsockret, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör i gelatinpulvret i det heta vattnet. Tillsätt detta till sockerblandingen. Vispa alltsammans med elvisp (ballong) i ca 30 MINUTER till en pösig smet.(Hög hastighet) Kapa till smörgåsrånen till runda plattor, med hjälp av en pepparkaksform (små=2 plattor/rån). Spritsa ut smeten på plattorna, som en vriden topp. Ställ dem i frysen en timme. Smält nu blockchokladen i mikrovågs ugn, eller i kastrull över ångbad. Doppa sedan toppen på mums mumsen i chokladen, och ställ dem på tork. Förvara svalt. De går bra att frysa

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • elvisfreaket 10 april 2009

    mäste prova. Detta låter spännande.. Min gubbe älskar dessa.. Tack

  • elira 23 april 2009

    Mums-Mumsen blev verkligen super goda, smakade precis som köpta. Dessa kommer att bakas många gånger :)

  • Lindamarieh 2 juni 2009

    Har försökt att göra dessa men får inte smeten fuffig, vad gör jag för fel då? Verkar ju smaskiga.

  • emaxen 10 juni 2009

    Har nu bakat dessa mumsmums, blev väldigt många !!!!!!! Men det gör inget för barnen älskade dessa. Full pott i betyg blir det. Trevlig sommar / emaxen

  • Sunrose 14 juli 2009

    Hej. Tror jag får ta och testa detta recept när min systerdotter kommer på besök hon älskar att baka mm. Tack för receptet ska spara det i recept boken om det går..Är det ok för dej. Mvh L

  • gds877 11 december 2009

    Har försökt att göra dessa med olika recept nu ska jag pröva ditt, så spännande .Tack!

  • lillaanna6 14 februari 2010

    Ett kul recept men tyvärr gick de inte hem. Och som sagt tidigare blev det väldigt många av dem. Men tack ändå för receptet. Alltid kul att testa något nytt.

  • jimboz 23 maj 2010

    Är det säkert att man ska vispa 30 min ? Låter som att energin som går åt motsvarar en pall köpta..

  • monfo 24 maj 2010

    Tiden att vispa kan kanske kortas beroende på vilken effekt du har på elvispen. Testa dig fram, det måste vara ett "hårt" skum.

  • AnnetteT 23 november 2010

    Kanon bra recept!! Det blev 52 st "mums-mums" när jag gjorde dom. Kommer garanterat göra dessa igen. Ska prova att göra dom lite högre då.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.