Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och apelsinparfait

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Hittade denna goda och vackra efterrätt i en av farmors kokböcker. Blev en klar familjefavorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp socker, vatten samt skal och saft från apelsinen i en tjockbottnad kastrull.
  2. Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget. Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
  3. Vispa därefter krämen kall.
  4. Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen. Färgsätt med lite gul karamellfärg.
  5. Koka upp socker och vatten i en tjockbottnad kastrull, tillsätt chokladen och låt smälta. Lyft kastrullen från plattan och vispa ner en äggula i taget. Låt krämen sjuda under fortsatt vispning tills den är tjock och pösig.
  6. Vispa därefter krämen kall.
  7. Vispa grädden med lite socker till skum. Rör försiktigt ned den i krämen.
  8. Varva chokladparfait och apelsinparfait i glas. Ställ på kylning

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • minou-nr1 14 april 2012

    Du glömde skriva att den ska frysas innan den ätes. :

  • evaobergelg 15 april 2012

    Den behöver inte frysas men naturligtvis kan man göra även det. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.