Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och chiliglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 12 timmar 30 minuter
Skriv ut

Den heta chilin bränner till i halsen, medan den lena kalla chokladglassen känns som en smekning. Chilichokladglass är glassen för dig som gillar glass med lite sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp mjölk, grädde, vanilj och honung i en kastrull. Vispa äggulor och socker fluffigt i en skål. Hacka chokladen. Häll sedan den varma gräddmjölken över gulorna, vispa hela tiden. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud blandningen till 84 grader, eller tills den börjar tjockna. Passa temperaturen noggrant och ta bort kastrullen från plattan direkt när rätt temp är uppnådd.
  2. Det kan vara bra att ha en bunke med den hackade chokladen stående intill spisen, för glassmassan förvandlas snabbt till äggröra om temperaturen överstiger 85 grader. Därför kan det vara bra att snabbt få bort smeten från den varma kastrullen.
  3. Häll alltså den varma glassmassan över den hackade chokladen och vispa till all choklad har smält. Låt glassen svalna av i kylskåp i minst fyra timmar. Tillsätt den hackade chilin strax innan du kör ner glassblandningen i glassmaskinen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.