Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och kolatårta

(12 kommentarer)  
Skriv ut

Denna tårta är ej för den som räknar kalorier!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smäl smör i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Rör ner i smeten och blanda väl. Häll smeten i en smord och bröad form (24cm) och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Låt svalna.
  3. Kolakräm: Blanda alla ingredienser till kolakrämen utan smör/margarin i en hög kastrull. Koka långsamt på mellanvärme (3:an blir bra) tills den tjocknat ordentligt, ca 30-40 min tar det. Rör ner smör/margarin och låt svalna.
  4. Lägg kakan på ett fat och bre över kolakrämen, eller så kan du låta kakan vara kvar i formen och bre över kolakrämen. Låt stelna.
  5. Servera med vaniljglass och jordgubbar!

Liknande recept

Kommentarer (12)

  • Larisa 15 augusti 2008

    oh den ser sååå god ut.. ska göra den genast... men bara så fort mamma kommer hem med ingridienserna* :) yam yam.

  • SEAbjrpn 15 augusti 2008

    Tack för receptet den ser smaskig ut. Kram/SEA

  • Mona88 15 augusti 2008

    Hej 'tina62'! Det är jag som är Mona.A och ägaren utav bakpassion.blogg.se som du tagit receptet ifrån... tycker det är superkul, men vill bara att du ska på källa skriva in hela min bloggadress istället för mitt namn, alltså bakpassion.blogg.se (som källa)... Tack så hemskt mycket! MVH/ Mona.A - Bakpassion.blogg.se

  • bosse1978 15 augusti 2008

    skulle till och lägga in denna underbara kaka när jag såg att den redan fanns med. Fick receptet av en kompis som hittat det i ICAs tidning. Super god och jätte enkel!! Men välldigt mastig. Exotiska frukter passar ochså jätte bra till eller hallon.

  • SDMaya 17 augusti 2008

    Väldigt god men mäktig tårta. Exotiska frukter är toppen till den, och lite lättvispad grädde. Räcker till många tack vare att den är så mastig. Och väldigt god chokladkolatopping! Tack för ett toppenrecept, kommer att göras fler gånger. /SDMaya

  • annica99 31 augusti 2008

    Har precis avnjutit denna tårta. Dottern hade sitt födelsedags kalas idag. Den blev mycket uppskattad både av barnen och de vuxna. Serverade den med ölättvispad grädde och rörda hallon med florsocker. Det lite halvsura hallonen blev perfekt till tårtan. Tack för ett mycket gott recept ett extra bonus för att den var lätt att göra.

  • lindkvist_therese 8 december 2008

    Helt otroligt god! Alla på jobbet ville ha receptet efter att jag bjudit på denna fantastiska tårta. Jag kokade kolakrämen nästan en timme, den blev fudgeliknande (vilket var supergott), men jag vet inte om det har med koktiden att göra.

  • anluk 31 maj 2009

    Underbart god och väldans enkel att göra. T o m jag som inte kan baka fixade denna! Men den är söt och man kan inte ta stora bitar vilket gör att den räcker till MÅNGA.

  • KitKat 30 mars 2010

    Testade denna tårta igår eftersom jag är på jakt efter en "chokladtårta som kan göras i förväg" till min dotters studentfest. Lättgjord, går bra att frysa men väldigt söt och mäktig. Tack för receptet!

  • aian09 6 maj 2010

    Supergod! Jag lät kola krämen koka lite för länge, så den blev lite hård, men den var underbart god ändå!

  • Loola1 15 november 2010

    Jätte god kladdkaka alla måste provsmaka den :)

  • Lunchdax 19 mars 2012

    God! Lite som kladdkaka med chokladkola. Jag råkade bränna första kolakrämen så den slängde jag, så därför hann jag inte koka den nya tillräckligt länge så det fick bli en kolasås till istället. Såsen som blev över hällde jag i små knäck-formar som fått stå i kylen som godis. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.