Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad och lavendelcupcakes

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Söta, vackra och goda...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cupcakes: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Koka upp smör, vispgrädde och lavendel låt det koka i cirka en minut.
  3. Blanda detta i äggsmeten och tillsätt kallt kaffe och gräddkoket. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Rör ner chokladen i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet.
  4. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga. Låt svalna.
  5. Frosting: Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp vispgrädde, lavendel, honung och flingsalt, häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
  6. Fyll frostingen i en spritspåse med tyll och spritsa på varje cupcake. Garnera med strössel eller blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.