Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad & Vaniljparfait

(18 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Trevlig kombination där vanilj och chokladsmaken gör sig väldigt bra tillsammans.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljparfait: Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti. Vispa äggulor, vaniljsocker, vaniljkornen och strösockret vitt och pösigt. Vispa grädden. Vänd ner äggsmeten i den vispade grädden
  2. Chokladparfait Smält chokladen i vattenbad: Bryt chokladen i bitar i plastskål. Koka upp lite vatten. Sätt skålen med chokladen över vattnet. Låt chokladen smälta. Vispa äggulor, vaniljsocker och strösockret vitt och pösigt. Vispa grädden. Vänd ner äggsmeten och den svalnade chokladen i den vispade grädden
  3. Varva vanilj- och chokladparfait i 4 vinglas. Ställ in i frys minst 4 timmar.
  4. LYCKA TILL!!!

Liknande recept

Kommentarer (18)

  • recepttorka 15 maj 2010

    Ett recept som måste provas, återkommer med kommentar :) Kram Mia.

  • ros 22 maj 2010

    Hej! Tack snälla för att du delade med dig av detta recept på denna underbart goda parfait Jag toppade den med riven mörk choklad innan jag serverade Både gästerna och vi tyckte det var väldigt gott med ÄKTA parfait En klar femma. Denna parfait servera jag gärna vid fler bjudningar och privat Ha det så gött! Mvh Ros

  • Lena54 7 juni 2010

    Mycket god. Kommer att göra fler gånger.

  • pannben 15 juni 2010

    Tack för ett super-smarrigt recept:) Kanongott,och lite lätt beroendeframkallat! Ser fram emot fler recept;)

  • pannben 16 juni 2010

    Hej igen:) Glömde ju att betygsätta!! Kram "Slarvmaja"/Pannben

  • joni09 21 juni 2010

    Jättegott! Toppade med riven choklad som nån tipsade om! smarr! /Johanna

  • SEAbjrpn 25 juni 2010

    Tack för ett jättegott recept. Kram SEA

  • Ilovechoklad1 9 juli 2010

    Bland det godaste jag någonsin ätit :D Jag gjorde parfatin i en avlång sockerkaksform som jag sedan serverade i skivor med färska frukter. Alla gillade det :) Supergott!

  • EKC6150 15 november 2010

    En riktigt god efterrätt.Inte heller svår att lyckas med. Tack för receptet mvh Jocke

  • lise61 29 november 2010

    En god och lättgjord dessert!

  • HannahNathalie 12 januari 2011

    Ser gott ut.. Detta ska göras imorn efter jobbet ;)

  • HannahNathalie 12 januari 2011

    Är det viktigt att man använder vanilgstången ellre kan man hoppa överdet

  • Sushini 24 januari 2011

    Hej jag undrar om denna dessert blir lite stel efter frysen? På bilden ser det ut som den är lös och fluffig?

  • hartmut21 21 september 2011

    Gjorde den till min frus födelsdag, blev mycket uppskattad

  • Karkes 27 januari 2012

    En utsökt dessert som fungerade både första och andra gången. Den uppskattas av alla! Tack!

  • Yooshiin 12 april 2012

    Låter supergott! Men undrar dock, blir det som glass eller? (sorry för kanske en dum fråga, har aldrig ätit parfait! haha!) Eller blir konsistensen mer som en mousse? Ska man låta den stå ute och tina en stund innan servering? :) Tack!

  • Fridanew 14 augusti 2012

    Underbart recept! Blev supergott :) Men visst går det bra att förbereda lägga denna i frysen ett helt dygn före servering? :)

  • Bappi 5 januari 2015

    Blev uppskattat på nyårsafton! Nästa gång tar jag ut det lite tidigare från frysen. Väntade ett tag men hade kunnat vänta längre. Helt suveränt recept! En femma så klart/ kram

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.